Halliburton lar det være opp til den enkelte ansatte å bestemme om de skal dra ut offshore eller ikke.

Det sier Norgessjef i Halliburton, Charles Miller, på en direktesendt pressekonferanse fra kontorene på Tananger utenfor Stavanger tirsdag.

Han har ennå ikke fått snakket med så mange av de ansatte personlig. Miller gjør det imidlertid klart at det er viktig for selskapet at de ansatte er komfortable med å dra ut på sokkelen.

- Det er viktig at man er komfortabel, sier Miller.

Den amerikanske oljeservicekjempen ble hardt rammet da et helikopter av typen Eurocopter E225 Super Puma styrtet på Turøy vest for Bergen fredag.

Samtlige 13 ombord, inkludert et mannskap på to, omkom i ulykken. Fire av dem var ansatt i Halliburton.

– Dette er en tragedie for 13 familier. Det er en tragedie for alle de rammede selskapene i Norge. Det er en tragedie for næringen, sier Miller.

Han legger til at selskapet, som har rundt 1.800 ansatte i Skandinavia, har hatt fullt fokus på familiene og sine egne ansatte etter helikopterstyrten. Alt annet har kommet i annen rekke.

På pressekonferansen roste Miller oppfølgingen fra Statoil og av norske myndigheter. Han mener Norge er et foregangsland når det gjelder beredskap offshore, noe denne triste saken viser.

– Statoil gjorde en fantastisk jobb med å gi oss den informasjonen de kunne. Det gjorde at vi fikk kontakt med de rammede familiene, og med Statoils hjelp fikk vi dem til Bergen. Vi sendte også representanter fra ledelsen, inkludert meg selv, til Bergen for å være med familiene og sikre at de hadde alt de trengte i denne utrolig vanskelige tiden, sier Miller.

Les også: Sammenbrudd om pensjon i statsoppgjøret

Goldman Sachs har ikke tro på DNO

Sjeføkonom: Kan se ut som oljeprisoppgangen kom litt for tidlig

Nå koster dollaren under åtte kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Clinton vil sette Bill i arbeid
Hillary Clinton vil få fart på det amerikanske jobbmarkedet, med hjelp fra ektemannen Bill.
00:50
Publisert: