Hele lokalsamfunnet på Turøy er i sjokk etter helikopterulykken hvor 13 personer er antatt omkommet.

Les også: Erna Solberg: - Dette er en sorgfull dag. Våre tanker går til alle som jobber på norsk sokkel

Klokken 19 var det innkalt til informasjonsmøte i Turøy Bedehus hvor politi og kriseteam fra kommunen vil være til stede. Fremdeles tas det hånd om omkomne et steinkast unna bedehuset.

Så styrten

- Jeg fikk en telefon fra min kone, som så helikopteret fly over hustaket og deretter styrte. Hun var tydelig i sjokk da jeg snakket med henne, forteller Jan Bjarte Kjelby, som er grendalagsleder på Turøy.

Les også: Hovedredningssentralen avslutter redningsaksjonen: Alle 13 antas omkommet

Kjelby forteller at informasjonsmøtet først og fremst er for dem som ønsker en samtale.

Stille vårdag

DN ankom Turøyhamn med båt fredag kveld holdt redningsmannskapet på med å frakte de omkomne opp på kaien.

Forsvaret bistod også i redningsarbeidet på Turøy etter helikopterulykken hvor 13 personer er antatt døde. Foto: Paul Sigve Amundsen
Forsvaret bistod også i redningsarbeidet på Turøy etter helikopterulykken hvor 13 personer er antatt døde. Foto: Paul Sigve Amundsen (Foto: Paul S. Amundsen)

Ulykken skjedde på en vindstille og klar vårdag.

- Det er ikke til å tro. Vi har mistet folk før på havet, men en slik katastrofe har vi aldri opplevd her ute, sier Kjelby.

 

Les også:

VG: Helikopteret fikk utsatt service

Statoil-direktør: - Alle var på jobb for Statoil

Samme helikoptermodell i fem ulykker på fire år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.