- Havarikommisjonen skal arbeide med å finne svar på hvordan denne ulykken kunne skje. For oss er det avgjørende at alle de som drar på jobb offshore, har tillit til at vi gjør det vi kan for å ivareta sikkerheten. Vi gjennomfører derfor en egen gransking for å identifisere tiltak som kan forbedre Statoils arbeid med helikoptersikkerhet, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Mandatet for Statoils gransking ble offentliggjort onsdag. Statoil opplyser at granskingen vil vurdere forhold som lar seg evaluere uavhengig av om Havarikommisjonens undersøkelsesrapport er ferdigstilt.

Granskingsteamet skal se nærmere på selskapets beredskapsmessige håndtering av ulykken, inkludert samhandling med myndigheter og samarbeidspartnere.

Granskerne skal også se nærmere på Statoils organisering og aktiviteter knyttet til helikoptertjenester, herunder roller og ansvar mellom Statoil, helikopteroperatører og andre aktører som er involvert i drift og vedlikehold av helikopteroperasjoner for Statoil på norsk sokkel.

Dessuten skal granskingen vurdere hvordan helikopterhendelser følges opp av Statoil og selskapets leverandører.

Tolv menn og en kvinne i alderen 32 til 60 år omkom i helikopterulykken ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland klokken 12 fredag 29. april.

LES OGSÅ OM:

Dramatisk fall presser prisene: Rekordfå boliger til salgs dnPlus  (+)

Leger sier de jobber 924 årsverk gratis dnPlus (+)

Norsk oppkjøpsfond: Hamstrer dansk vind dnPlus (+)

Torgrim Eggen om kulturforlagenes harrytur: Dirty business dnPlus (+)

 

Hør DNs podkast

Advokater som snubler over på andre siden av loven, sprekker i Norwegian-lakken og hvilken diagnose skal vi stille på den norske pasienten?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Har du fått med deg denne?

Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert: