Renten på greske tiårige statsobligasjoner steg mandag, og rentespreaden mellom greske og tyske obligasjoner gikk ut til 12,3 prosentpoeng, melder TDN Finans mandag ettermiddag.

Også renten på tiåringene i Portugal, Italia, Irland og Spania steg, mens den tyske falt åtte basispunkter.

Mandag ettermiddag nedjusterte kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's Hellas' kredittrating fra "BB-" til "B-" med mulighet for ytterligere nedjusteringer.

Les saken: S&P nedgraderer Hellas

- Kuttet kommer på et tidspunkt da det ikke har vært noe negativ utvikling eller avgjørelser siden den forrige endringen til byrået for noe over en måned siden og er derfor ikke rettferdig, skrev det greske finansdepartementet i en epost til Bloomberg News.

Ifølge lederen for gruppen av finansministre i eurosonen, Jean-Claude Juncker, trenger Hellas et "ytterligere justeringsprogram". En utvidelse av hjelpepakken til Hellas ventes å skje gjennom å øke nødlånets løpetid samt redusere renten.

- Vi kan ikke utelukke at EU gir Hellas ytterligere lettelser gjennom reduserte renter og lengre forfall. Det vil hjelpe marginene, men jeg tror Hellas må restrukturere landets gjeld på et tidspunkt, sier porteføljeforvalter John Stopford i Investec Asset Management til Bloomberg News.

Renten på den norske tiårigen ble mandag ettermiddag handlet seks basispunkter lavere til 3,52 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.