Hellas vurderer rettslige skritt mot amerikanske banker som kan ha bidratt til landets gjeldskrise.

Dette sier landets statsminister George Papandreou i et intervju med CNN som sendes i dag, ifølge Bloomberg

Flere undesøkelser pågår
- Jeg vil ikke utelukke at det er en utvei, sier Papandreou i intervjuet på “Fareed Zakaria GPS.” Hverken den greske statsministeren eller intervjueren nevner banker med navn.

Den endelige beslutningen om søksmål eller ei vil bli tatt etter at det greske parlamentet har gjort en undersøkelse i forhold til krisens årsak.

- Hellas vil undersøke fortiden, og se hvordan dette gikk til. Det pågår lignende undersøkelser i andre land og i USA, sier statsministeren.

Voldsomme bevegelser
Han sier han hører ord som svindel og manglende gjennomsiktighet i forbindelse med finanssektoren, og mener det ligger et stort ansvar der.

I dagene frem mot offentliggjøringen av den store lånepakken mandag 10. mai, skal det innefor EU ha pågått undersøkelser for å avdekke om spekulanter manipulerte prisene på obligasjoner og andre verdipapirer, og på den måten bidro til krisen, skriver Bloomberg.

Det var store markedsbevegelser i dagene før krisepakken kom på bordet, og sjefen for den europeiske sentralbanken ECB, Jean-Claude Trichet, uttrykte også bekymring for at det pågikk skadelig spekulasjon.

Hellas-mobbing
Papandreou sier at mange nå driver Hellas-mobbing og gjør landet til syndebukk, men han innrømmer at landet har gjort sine feil.

- Men gi oss en sjanse. Vi vil vise dere, sier den greske statsministeren i CNN-intervjuet.

Les også: - Hellas er bare toppen av isfjellet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.