- Den greske krisen fortsetter, uten noen tegn til løsning, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i en rapport fra meglerhuset mandag.

Magnussen peker på at gårsdagens forhandlingsmøte med EU og IMF i Brussel ble avsluttet etter kort tid, og neste (og kanskje siste) mulighet for å unngå statskonkurs er torsdagens finansministermøte.

- Den greske statsministeren står fortsatt hardt på sine krav for å unngå nye runder med budsjettkutt. Dermed er det ikke mulig å komme til enighet med kreditorene. Konsekvensen vil bli at Hellas kommer til å misligholde sine lån til IMF som forfaller senere denne måneden, noe som kan føre til at landet må forlate eurosonen. Dette er imidlertid ikke noe det greske folket ønsker. En fersk meningsmåling viser at et stort flertall blant grekerne (77,4%) fortsatt ønsker å beholde euroen, skriver han.

Mer realistiske

Hellas' regjering har kommet til forhandlingsbordet med et troverdig motforslag og en plan. Nå venter regjeringen på at kreditorene blir mer realistiske i sine forventninger.

Det sier Hellas' statsminister Alexis Tsipras i en melding mandag, ifølge Bloomberg News.

Uttalelsen kommer etter at forhandlingene mellom Hellas og dets kreditorer, Det internasjonale valutafondet (IMF) og EU, ble avsluttet uten resultat søndag. Søndagens forhandlinger varte kun i 45 minutter.

Ikke fornøyd

Kort tid før søndagens forhandlinger tok slutt, kunngjorde den greske regjeringen at delegasjonen i Brussel hadde lagt frem flere forslag som «åpnet veien for en endelig avtale som vil løse de tre hovedproblemene - stabilitet i finanser og budsjett, og tiltak for vekst».

Kreditorene var ikke fornøyd, mens en gresk regjeringskilde sa at kreditorenes krav var irrasjonelle.

Ifølge NTB, er det nå ikke ventet at partene vil ha noen ny kontakt før eurogruppens møte på torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: - Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin

- Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin
DNs Bård Bjerkholt om situasjonen i Hellas.
03:14
Publisert: