ESB-rådsmedlem Jens Weidmann sa tirsdag at hverken en gresk uttreden fra valutaunionen, eller risikoen for en overgangsunion, bør behandles lettvint.

Det skriver Market News International (MNI) tirsdag kveld.

- Sammensetningen av valutaunionen er en politisk beslutning, sa Weidmann etter en tale i Essen, som svar på et spørsmål fra salen om sannsynligheten for at Hellas går ut av eurosonen.

Han la til at «det følger ansvar med medlemskapet i valutasonen», og at tilliten til Hellas' vilje til å leve opp til landets forpliktelser er blitt svekket de seneste ukene.

Weidmann sier at valutasonen er blitt motstandsdyktig mot alle slags sjokk.

«Uansett blir jeg noen ganger overrasket over med hvilken letthet et slikt dypt alvorlig scenario diskuteres. Heller ikke et scenario for en endring av valutaunionen fra en stabilitetsunion til en overgangsunion bør behandles lettvint», sa Weidmann.

Les også: Varoufakis-vingeklipping gir håp om Hellas-fremgang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.