Aten/Hellas. Søndag kveld var Syntagma-plassen foran parlamentet i Aten full av demonstranter.

Mandagens møte i eurogruppen - finansministerne i eurolandene - er satt som siste frist for at Hellas forlenger dagens kriseavtale. Avtalen utløper i slutten av måneden, og etter den tid skrur i så fall troikaen igjen kranen.

Hverdagen i den greske hovedstaden går sin vante gang, men det er ikke tvil om hva som opptar det greske folket.

(Saken fortsetter under videoen).

Norges ambassadør: - Tror grekerne ønsker en avklaring
00:00
Publisert:
 

Krever rom

Budskapet på parolene var søndag kveld klart og tydelig: Hellas klarer ikke flere kutt, men Europa må stå samlet.

Dette er også ambisjonen til den nye greske regjeringen, som i forrige uke lanserte en plan for å løfte landet ut av den økonomiske hengemyren.

Bak krisepakken på 231 milliarder euro står den såkalte troikaen – bestående av Europakommisjonen, Det Internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ECB). De krever at Hellas fortsetter å kutte hardt i utgiftene.

Delt i forventningene

De fleste DN har snakket med i Aten i løpet av helgen håper og tror at partene vil finne en løsning.

En fersk undersøkelse den greske storavisen To Vima har fått gjennomført viser riktignok at litt under halvparten av befolkningen ikke forventer at forhandlingene ender «med suksess».

Mens 60,6 prosent av grekerne er positive til den nye regjeringen, er 37,1 prosent i dag negative, ifølge undersøkelsen.

 

Les også:

Klokken tikker for Hellas

Alexandros (39) tar sats i krisetider(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.