– Kreditorene kommer tilbake mandag slik at vi kan komme til enighet innen 22. april, sa den greske finansministeren Evklid Tsakalotos.

Han la til at han ikke kunne utelukke at det vil foreligge en avtale innen utgangen av måneden.

Tsakalotos og representanter for kreditorene planlegger å reise til Washington for møtet i Det internasjonale pengefondet (IMF) denne uken. Der står blant annet den greske gjeldssituasjonen på dagsorden.

Fortsatt uløste saker

Finansministeren fortsatte med å si at deltakerne i Aten hadde oppnådd enighet på mange punkter, men at noen saker fortsatt var uløst.

Det gjenstår blant annet uenighet om hvilke tiltak Hellas bør gjennomføre for å kutte ytterligere 5,4 milliarder euro, eller noe over 50 milliarder kroner. Greske medier melder at det også er strid om pensjonskutt, høyere og indirekte beskatning og misligholdte lån som nå beløper seg til mer enn 100 milliarder euro.

– Den greske regjeringen planlegger å få gjennomslag for relevante lovendringer i nasjonalforsamlingen innen slutten av måneden, sa Tsakalotos.

Finansministeren sa han forventet at eurogruppen – finansministrene i landene som bruker euroen – møtes i Hellas 25. eller 26. april.

IMF vil ha lettelser

Hellas og kreditorene er under press for å komme til enighet om en avtale for å unngå nok et nestensammenbrudd i landets økonomi.

– Landets likviditetssituasjon er for tiden håndterbar, men dette kan ikke vare på ubestemt tid, og jeg ønsker ikke at vi ender opp i en blindvei, advarte EUs økonomikommissær Pierre Moscovici mandag kveld.

Ifølge Reuters fremgår det i et IMF-notat at fondet ber Hellas' europeiske forbundsfeller tilby landet betydelige lettelser i gjeldsforpliktelsene som de mener fortsatt er svært lite gjennomførbare.

EU forventer at Hellas vil ha et budsjettunderskudd på 3 prosent av brutto nasjonalproduktet innen 2018, mens IMF mener det er mer realistisk med 4,5 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hold deg oppdatert på DN Investor