Det har ikke vært tilstrekkelig fremgang i samtalene mellom institusjonene og Hellas, og noen avtale er ennå ikke i sikte.

Det sier lederen for eurogruppen, Jeroen Dijsselbloem, i en pressemelding torsdag kveld etter møtet.

Tydelig signal

Etter at eurogruppen ikke kom frem til noen avtale torsdag kveld, kaller EU inn til krisemøte blant topplederne, ifølge en annen melding torsdag kveld. Møtet skal avholdes på kvelden mandag 22. juni.

- Dette er en positiv utvikling i veien frem mot en avtale, sier Hellas' statsminister Aleksis Tsipras ifølge Bloomberg News.

Dijsselbloem viser til at utgangspunktet for avtalen er eurogruppemøtet 20. februar, og den uttalelsen de kom med i forbindelse med det.

- I møtet i dag har vi sendt et tydelig signal til greske myndigheter om at det virkelig er opptil dem å levere inn nye, ytterligere, forslag de kommende dagene og inkludere institusjonene, innenfor rammeverket av eurogruppe-uttalelsen fra 20. februar, sier Dijsselbloem.

Mulig med løsning

Dijsselbloem sier det fortsatt er mulig å finne en løsning og forlenge redningsprogrammet innen utgangen av denne måneden. Ifølge Financial Times sa Dijsselbloem at en avtale krever at nødprogrammet forlenges til juli, og at tiden har løpt ut for at en ny kriseutbetaling kan deles ut i juni. Dette øker risikoen for at Hellas vil misligholde gjeldsbetalingen til Det internasjonale valutafondet i utgangen av måneden, skriver avisen.

- Ballen er tydelig på gresk banehalvdel. De må gripe fatt i denne siste muligheten, sier han.

Torsdag kveld ba Den greske sentralbanken om en telefonkonferanse fredag med rådet i Den europeiske sentralbanken for å få ytterligere nødlikviditet (ELA) slik at det greske banksystemet kan holde seg flytende, skriver Bloomberg News.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Asia i dag: Lover å temme japansk gjeldstroll

Valutasmell for Wenaas

Kvitter seg med Ultra

Se DNTV: - Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin

- Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin
DNs Bård Bjerkholt om situasjonen i Hellas.
03:14
Publisert: