I et intervju med det franske magasinet Challenges avviser Lagarde at Det internasjonale pengefondet (IMF) er en «umenneskelig» institusjon. Men hun retter også kritikk mot Hellas for manglende reformer.

– Du kan ikke bygge et program bare på løftet om å bedre skatteinnkrevingen, slik vi har hørt de siste fem årene uten at det har gitt særlig resultat, sier hun.

Samtidig framholder hun at også kreditorene har et ansvar for at den greske gjelden blir bærekraftig.

Lagarde sier at hun ikke ønsker at Hellas forlater eurosamarbeidet, samtidig har hun ingen tro på at en «grexit» vil føre til en «eksplosjon» i euroområdet.

IMF har under forhandlingene med Hellas fått ry på seg for å ha stilt de hardeste reformkravene til Hellas – hardere enn kreditorene i EU. Samtidig har IMF ment at hvis kuttene ikke er store nok, så bør deler av gjelden slettes.

Eurosonen har erklært at den prinsipielt er imot gjeldssletting.

I intervjuet sier Lagarde også at hun vurderer å bli sittende som IMF-sjef i enda en periode. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.