En tysk-ledet gruppe er villig til å la Hellas forlate euroen, melder Maltas finansminister Edward Scicluna fredag, ifølge Bloomberg News fredag.

Scicluna mener forhandlingene kommer til å bli veldig tøffe fredag. Han tror eurogruppen nå har kommet til et punkt hvor de vil si til at Hellas at «dersom dere vil virkelig vil forlate euroen, så forlat den».

-Og jeg tror de mener det fordi Tyskland, Nederland og andre kommer til å være harde, og de vil insistere på at Hellas gir tilbake til de andre medlemslandene som hjalp dem ved å respektere betingelsene som ble satt, sier Scicluna.

Samtidig skriver det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel at den europeiske sentralbanken forbereder seg på mulighet for at Hellas trer ut av euro-samarbeidet.

Kilder opplyser til nyhetsmagasinet at sentralbanken jobber med interne planer for hvordan resten av eurosonen skal holdes sammen.

Sentralbanken skal blant annet jobbe med å innføre kapitalkontroll i Hellas ved å begrense greske kapitaloverføringer til utlandet. Slike overføringer beløper seg nå på over en milliard euro per dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.