Ifølge EU-kommisjonens høstprognoser for økonomien i Europa ligger den greske økonomien an til å krympe med 1,4 prosent i år, til tross for vekst ved begynnelsen av året.

Prognosen er skrevet ned fra et anslag i vår på en vekst på 0,5 prosent, men resultatet vil likevel være bedre enn et tidligere fryktet minusresultat på 2,3 prosent.

For neste år tror ekspertene i Brussel at grekerne vil oppleve at økonomien krymper med 1,3 prosent før veksten er tilbake i 2017.

Etter langvarig resesjon klarte Hellas å oppnå vekst i økonomien i fjor, men problemene består. Hellas har fortsatt den høyeste statsgjelda i EU med en forgjelding på nesten 195 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Hellas ble innvilget en tredje lånepakke fra de internasjonale kreditorene i EU og IMF tidligere i år etter lange forhandlinger, politisk kaos i Aten og en fullstendig utarming av den greske statskassen.

Landet jobber nå med å innfri kravene for de første utbetalingene av lånet på til sammen 86 milliarder euro. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.