Det skriver Market News International søndag.

Tsipras talte til nasjonalforsamlingen søndag kveld og la frem regjeringens økonomiske plan. Planen innebærer at en rekke av tiltakene den forrige regjeringen ble enige om med kreditorene avbrytes, og Tsipras beskriver de som grusomme, ødeleggende og udemokratiske.

Tsipras plan er todelt. Den ene delen er en brofinansiering som vil dekke likviditetsbehovet frem til juni og Tsipras håper den kommer på plass i løpet av de neste 15 dagene. Den andre delen en fireårig finanspolitisk vekstplan basert på balanserte budsjetter og som blant annet skal bekjempe korrupsjon og skatteunndragelse.

Lederen for Eurogruppen, Jeroen Djisselbloem, sa fredag at «vi driver ikke med brofinansiering», ifølge Financial Times.

Tidligere sjef for Federal Reserve, Alan Greenspan, sier til BBC at han ikke tror det blir noen løsning på Hellas gjeldsforhandlinger uten at de forlater eurosonen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.