– Sannhetens øyeblikk kommer 5. juni, sier Filis, parlamentarisk leder for regjeringspartiet Syriza.

– Hvis det ennå ikke finnes noen avtale som vil løse det nåværende finansieringsproblemet, får de ingen penger, sier han til TV-stasjonen ANT 1.

I forrige uke betalte Hellas en regning på 750 millioner euro til Det internasjonale pengefondet (IMF) ved å tømme en krisekonto som Hellas har hos IMF. I juni skal grekerne betale i alt 1,5 milliarder euro til IMF.

Ifølge Filis vil regjeringen prioritere utbetaling av pensjoner og lønninger fremfor gjeldsinnbetalinger til IMF.

EU og IMF krever at Hellas går med på flere reformer og budsjettkutt før de vil utbetale flere kriselån. De har også bedt Hellas sette opp farten under forhandlingene. Mens tjenestemenn i EU mener det neppe blir noen avtale før i slutten av måneden, sier greske regjeringskilder at de tror en avtale nærmer seg. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.