Krisetoppmøtet i eurogruppen ble avsluttet sent mandag kveld uten noen avtale for Hellas.

Det er nå opp til EU å komme fram til en avtale som redder Hellas fra fallitt etter at Brussel har fått det siste greske forslaget til reformer, sier den greske statsministeren Alexis Tsipras.

– Ballen er nå på banehalvdelen til europeiske myndigheter, sa Tsipras etter krisemøter i Brussel mandag for å behandle reformforslaget som Hellas oversendte tidligere på dagen.

Ønsker varig løsning

– Vårt forslag er blitt godtatt som et utgangspunkt for drøftinger i institusjonene, sa han videre med henvisning til EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken og IMF.

Tsipras sa videre at forhandlingene fortsetter fram til et nytt finansministermøte i eurosonen onsdag, og at Hellas vil ha en varig løsning, ikke en begrenset avtale.

EU-lederne sa etter møtet mandag kveld at det endelig kan gå mot en avtale, men at mye arbeid gjenstår.

– Det er fortsatt mye arbeid å gjøre, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Men hun håper enigheten skal være et faktum når EUs stats- og regjeringssjefer møtes igjen torsdag til toppmøte.

Dermed blir det nytt euromøte for finansministrene onsdag.

Vi må

– Vi skal sluttføre prosessen denne uka. Rett og slett fordi vi må. Vi kan ikke som i fotball spille på overtid, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker til pressen.

Hellas la mandag fram et nytt forslag til en avtale, men fikk ikke til umiddelbar enighet verken blant eurogruppens finansministre eller topplederne.

EU-president Donald Tusk mener eurogruppen bør fullføre prosessen senest onsdag kveld. Mens IMF-sjef Christine Lagarde mener mye hardt arbeid gjenstår de neste 48 timene.

– Vi nærmer oss en avtale, sier Frankrikes president François Hollande.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Grekere demonstrerer til støtte for euroen

 
Børsen i Aten med kjempebyks

Nytt Hellas-møte i løpet av uken