Moody's mener Aleksis Tsipras' avskjedssøknad er positiv for kredittvurderingen til Hellas.

Det melder Bloomberg News.

Moody's mener det er positivt fordi det gir en mulighet til å etablere en ny regjering i Hellas, som vil forbedre utsiktene for implementering av landets tredje redningspakke.

Les mer: Tsipras går av og ber om nyvalg

Ifølge Bloomberg News vil partiet Folkelig Samling få i oppdrag fra president Prokopis Pavlopoulos å forsøke å danne en ny regjering mandag. Ifølge den greske grunnloven må alle partier i den sittende nasjonalforsamlingen få forsøke å danne ny regjering før det eventuelt kan skrives ut nyvalg.

Et eventuelt nyvalg vil trolig bli holdt 20. september.

Videre opplyser Bloomberg News at Det internasjonale valutafondet (IMF) vil bruke to til tre måneder på å vurdere hvorvidt de vil delta i den nye Hellas-redningspakken.

 

Les også: Full panikk i Asia - markedene stuper

Søkkrik på luselønn

Oljeprisen faller videre på produksjonsfrykt

 

Se også:

Marinejegernes indre liv:

Marinejegernes indre liv
Sosialantropolog Tone Danielsen har forsket på det indre liv i Marinejegerkommandoen, og levde med soldatene i halvannet år.
02:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.