Det er oppnådd enighet om innretningen for et uavhengig privatiseringsfond og hvordan misligholdte lån skal håndteres. Begge deler har vært sentrale temaer i samtalene.

Den siste runden i forhandlinger mellom den greske regjeringen og långiverne i Den europeiske sentralbanken (ESB), Det internasjonale pengefondet (IMF) og eurolandenes krisefond ESM ble innledet søndag.

- Vi har kommet frem til en enighet. Noen siste tekniske detaljer blir satt på plass akkurat nå, sier Hellas' finansminister Euklid Tsakalotos tirsdag morgen.

Gresk pensjon

Tidligere i sommer sa den greske regjeringen ja til en rekke omfattende reformer. Det innebærer blant annet et nytt momssystem og at landet skal hente inn mer i skatteinntekter.

I tillegg måtte det endringer til for landets gunstige pensjonssystem som ga noen grupper arbeidstakere rett til å ta ut pensjon langt tidligere enn det som er vanlig i andre EU-land.

Partene i arbeidsliver har også måttet gi ved å akseptere en modernisering av de kollektive lønnsforhandlingene og innføring av en streikelovgivning i tråd med EUs regelverk.

Nye lån

Det nye støtteprogrammet er ventet å sikre Hellas opptil 86 milliarder euro i nye lånemidler de kommende tre årene, mot at landet gjennomfører omfattende reformer. Budsjettmålet det legges opp til vil gi et BNP-underskudd på 0,25 prosent i inneværende år.

Se DNtv: Kinesere luksusshopper i Norge

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: