Ifølge en felles valgdagsmåling for fem TV-stasjoner får Syriza støtte fra mellom 30 og 34 prosent av velgerne, mot 28,5 til 32,5 prosent for konservative Nytt demokrati.

Også en valgdagsmåling fra Makedonia-universitetet peker i retning av en knapp seier for venstrepartiet til tidligere statsminister Alexis Tsipras. Ifølge denne målingen får Syriza 31-35 prosent av stemmene, mens Nytt demokrati får 29-33 prosent.

Les også: Forbrukerekspert: - Vi er blitt mer kravstore. Det må servicenæringen ta innover seg.

Hvis dette blir valgutfallet, betyr det at ingen av de to store partiene får flertall alene. Valgvinneren må dermed etter alt å dømme ut i koalisjonsforhandlinger for å få stablet en regjering på beina. Grensen for å få flertall alene ligger på rundt 38 prosents oppslutning.

I forkant av valget tydet de fleste meningsmålingene på en knapp seier til Syriza.

Begge de to største partene har forpliktet seg til å gjennomføre avtalen med EU som ble inngått i sommer. Å få iverksatt avtalen blir den viktigste jobben til den nye regjeringen.

Les også: – Jeg kan nesten ikke tro at det er sant

Hellas' långivere sa seg i sommer villige til å gi landet en ny krisepakke mot at greske myndigheter gjennomfører nye økonomiske reformer og upopulære innstrammingstiltak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.