Thanou, som er høyesterettsdommer, sier regjeringen består av anerkjente eksperter med bred politisk støtte.

Giorgos Chouliaraki blir finansminister. Han har tidligere erfaring fra forhandlingene med Hellas' kreditorer. Den 87 år gamle diplomaten Petro Molyviatis blir utenriksminister.

Syriza fortsatt størst

Den midlertidige regjeringen tar over etter at Alexis Tsipras gikk av som statsminister forrige uke. Teknokratregjeringen skal styre landet fram til nyvalget, som trolig skal holdes 20. september.

En ny meningsmåling viser at Tsipras' parti fortsatt er størst i Hellas med 23 prosent oppslutning, men regjeringspartner Uavhengige grekere får bare 2 prosent og havner dermed under sperregrensen, som i Hellas er på 3 prosent.

Det gjør ikke det nye partiet Folkelig samling, som består av utbrytere fra Syrizas venstrefløy. De får 3,5 prosent oppslutning på meningsmålingen, som er utført for avisen Efimerida Ton Syntakton.

Mange usikre

Selv om Syriza fortsatt er størst, mener 64 prosent av de spurte at det var feil av Alexis Tsipras å gå av som statsminister for å få et nyvalg. 68 prosent av de spurte svarer at Hellas må forbli i eurosonen, selv om det måtte bety flere innstrammingstiltak.

Hver fjerde greker har fortsatt ikke bestemt seg for hva de skal stemme i valget, som trolig holdes 20. september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.