– Folkeavstemningen har blitt innkalt med så kort frist at det i seg selv er et stort problem, sier Jagland til NTB.

Det er spesielt tre forhold som gjør at Europarådet setter spørsmålstegn ved søndagens folkeavstemning i Hellas om den greske lånepakken.

Avstemningen ble ikke varslet minst to uker på forhånd, velgerne har ikke fått god nok mulighet til å sette seg inn i konsekvensene av et svært komplisert spørsmål, og Europarådet er ikke bedt om å stille med observatører.

– På grunn av dette er det trolig ikke klart for de greske velgerne hva de faktisk stemmer over, sier Jagland via sin talsmann Daniel Holtgen.

Europarådet understreker imidlertid at standardene er frivillige.

Statsminister Alexis Tsipras har utlyst folkeavstemningen for å be grekerne si ja eller nei til vilkårene kreditorene stiller for å utbetale ytterligere lån.

Han gjentar onsdag ettermiddag sin bønn til det greske folket om å stemme nei til kreditorenes forslag i en folkeavstemning søndag.

– Jeg ber dere om å si nei. En nei-stemme i folkeavstemningen vil legge press på kreditorene, sa Tsipras i en direktesendt TV-tale onsdag.

Han takket videre grekerne for at de «forholder seg rolige denne vanskelige tiden».

– Jeg lover at det ikke kommer til å vare evig. Lønningene og pensjonene kommer ikke til å slutte å komme, tilføyer Tsipras.

Mer om Hellas på DN.no:

Schäuble og Merkel: Ingen Hellas-avtale før folkeavstemning

EU-kreditor mener Hellas er konkurs

Børsen rakt opp på Hellas-nyhet

Se DNTV:

Se video: Krise for yachtklubber i Hellas

Krise for yachtutleiere i Hellas
Turister frykter usikkerheten og kansellerer luksusbåtene de har reservert.
01:22
Publisert:

Se video: - Hellas må si nei søndag

- Hellas må si nei søndag
Tusenvis av grekere samlet seg mandag kveld for å si «nei» til de europeiske lånegiverne.
01:19
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.