Årsaken er uenighet med eier om viktige styringsprinsipper, melder Helse Midt-Norge på sine nettsider.

– Jeg kan ikke fortsette når styret blir detaljstyrt, og ikke har den nødvendige tilliten til å utføre de arbeidsoppgaver vi er pålagt, sier Holte til Adresseavisen.

Hun ønsker ikke å gå inn på hvilke enkeltsaker som har vært utslagsgivende for hennes beslutning om å trekke seg.

Tegn på dårlig ledelse

Helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torgeir Micaelsen, mener at Styve Holtes avgang er et tegn på manglende og dårlig ledelse fra helseminister Bent Høie (H).

– Det å lede sykehusene i Norge burde være Høies viktigste jobb. Nå har han i stedet gjort jobben mye vanskeligere for dem som er hans forlengede arm i helseregionene, gjennom sin trang til detaljstyring og manglende forutsigbarhet om fremtidig styring, sier Micaelsen.

Høie sier i en kommentar at han tar til etterretning at Styve Holte fratrer.

– Hun har gjort en god innsats som styreleder i regionen. Helse Midt-Norge står foran store oppgaver og viktige beslutninger. Jeg er derfor glad for at nestleder i styret, Ola H. Strand, vil fungere som styreleder. Dette bidrar til god kontinuitet i det videre arbeidet i regionen, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.