Mandag ble det kjent at rundt halvparten av kyllingene i Norge er smittet av en ny type antibiotikaresistent bakterie.

Helseministeren understreker at fagorganene Mattilsynet og Folkehelseinstituttet anser det som trygt å spise kylling, såfremt man følger de vanlige hygienereglene. Han advarer mot å spre ubegrunnet frykt, og mener det ikke er grunnlag for å innføre risikomerking.

– Det er ingen tegn fra Folkehelseinstituttet til at norsk kylling representerer fare slik det er i dag, sier Høie, som selv spiser kylling.

Sammen med landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) jobber han med å få mer kunnskap om kyllingfôr som inneholder medikamentet Narasin.

– Vi jobber for å se på hvordan man kan unngå at norsk matproduksjon blir en kilde til antibiotikaresistens, sier Høie.

Han vil ikke si noe om eventuelle tiltak overfor fjørfenæringen.

– Det må vi vurdere i etterfølgelsen av det arbeidet som er på gang. Det er viktig at de tiltak vi kommer med, er basert på den faglige og gode kunnskapen i Folkehelseinstituttet og Mattilsynet, sier han.

Les også:
Leger slår alarm om ny kyllingbakterie  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.