Læreren Rune Haugan etablerte i 2009 selskapet Tiltaksgruppa Fokus as og bygget seg i løpet av få år opp til en betydelig aktør innen barnevernstjenester i Østfold. Siden 2010 har selskapet, som nå har byttet navn til Heimta Fokus as, hatt et samlet resultat før skatt på 69 millioner kroner.

VG skrev i fjor høst at Haugan var blant de barnevernseierne som tok ut mest i utbytte i 2016. Det året var utbyttet på fem millioner kroner, og kom på toppen av en lønn på 2,3 millioner.

Årsregnskapet for 2017 viser at Haugan nå har solgt sin barnevernsvirksomhet til den svenske velferdsgiganten Ambea. Prisen er ikke kjent men salget har gitt Rune Haugans heleide investeringsselskap Themar Holding as en finansinntekt på rundt 58 millioner kroner.

Haugan svarte ikke på DNs henvendelser tirsdag.

Femdoblet resultatet

Daglig leder i Ambea Norge, Truls Navestad, bekrefter overfor DN at selskapet har kjøpt Heimta Fokus, men ønsker ikke å kommentere prisen. I regnskapet til Ambea Norge er investeringer i Heimta Fokus bokført til 63,5 millioner kroner.

Ambea-konsernet som helhet solgte i 2017 velferdstjenester for 5,8 milliarder svenske kroner.

Themar Holding, som er heleid av Rune Haugan, fikk i 2017 et resultat før skatt på drøyt 59 millioner. Dette er mer enn en femdobling sammenlignet med året før.

Haugan tar ikke ut noe utbytte for 2017, og hele salgsgevinsten overføres dermed til egenkapitalen. Ved utgangen av fjoråret hadde Themar Holding en total egenkapital på 90,6 millioner kroner og 8,4 millioner i gjeld.

75 millioner i banken

Truls Navestad i Ambea Norge forteller at Rune Haugan fortsetter som regionsjef i Ambea-systemet etter salget av Heimta Fokus.

Heimta Fokus, som blant annet tilbyr barnevernstjenester, omsatte i 2017 for 59,5 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 11,5 millioner. Blant selskapets største kunder er Fredrikstad og Sarpsborg kommuner.

Haugan har bakgrunn som adjunkt i ungdomsskolen.

Ved utgangen av 2017 satt selskapet Themar Holding på bokførte eiendomsverdier på 15 millioner kroner, og hadde rundt 75 millioner kroner plassert i banken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skambud på Fred. Olsen Energy
Kreditorene kommer aldri til å gå med på det, sier DNs børskommentator.
01:09
Publisert: