Helseminister Bent Høie (H) hadde onsdag det første av flere møter med representanter fra dagligvarebransjen. Hensikten er å samarbeide om å presentere sunnere matvarer til befolkningen.

Det skal gjøre det enklere, og gjerne billigere, for matvarebutikkenes kunder å velge sunn mat framfor usunn.

På møtet deltok en lang rekke representanter fra dagligvarebransjen, matprodusentene og organisasjoner i det som Høie beskriver som en næringslivsgruppe på matområdet.

– Formålet er foreslå og sette i gang konkrete tiltak som kan bedre kostholdet. Jeg mener det er en god forretningsidé å ikke ta livet av kundene sine, sa Høie til en humrende forsamling med kjøpmenn.

Blant reprsentantene for matvarebransjen var blant annet Rema-sjef Ole Robert Reitan, Orkla-sjef Peter Ruzicka, Mills-sjef Tore Haugsdal og Bjørn Gjethammer fra Norgesmøllene. Orkla-styreleder Stein Erik Hagen innledet møtet.

Temaene som ble tatt opp på dette første møtet var blant annet reduksjon av saltinnholdet i de ferdigproduserte matvarene og tydeligere og enklere merking av sunne matvarer.

I dag spiser nordmenn dobbelt så mye salt som anbefalt og samarbeidsinvitasjonen til næringsmiddelbransjen kommer som en del av lanseringen av regjeringens nye tiltaksplan for å redusere saltinntaket til nordmenn fra dagens rundt 10 gram hver dag til 5 gram på lang sikt.

Les også:
Økonomer om boligprisveksten: - Toppen er ikke nådd
Tesla-sjefen sparker til konkurrentene

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.