Onsdag meldte Aass Bryggeri i Drammen at de stanset produksjonen av all kullsyreholdig drikke grunnet manglende leveranser av flytende CO2. Direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome, meldte at dersom bryggeriene ikke får leveranser i løpet av helga, vil alle bryggerier i Norge gå tomme.

I en pressemelding onsdag kveld melder Praxair Norge, som produserer flytende CO2 i Norge, at til tross for at de vil prioritere leveranser til kunder som ivaretar liv, helse, dyrevelferd og sikkerhet, øyner de også håp for ølproduksjonen.

– Selv om enkelte bryggerier og andre industrikunder kan oppleve å gå tomme i kortere perioder, ser det nå ut til at Praxair vil kunne levere tilstrekkelig med CO2 til at langvarig stans unngås, sier administrerende direktør Sigurd Haukeli i Praxair Norge. Han sier selskapet regner med å kunne levere tilstrekkelige volumer til bryggeriene i slutten av denne uken.

CO2-mangelen i Europa har ført til en rekke problemer. Blant annet innførte Oslo kommune tirsdag forbud mot vanning med hageslange eller spreder. CO2 brukes i renseanlegget til vannforsyningen, og kapasiteten her er nedsatt på grunn av mangelen. Onsdag ettermiddag varslet kommunen at de ventet en ny CO2-leveranse torsdag, noe som vil bedre situasjonen.(Vilkår)

– Vi har ikke gjort noe ulovlig
Anita Krohn Traaseth beklager ansettelsen av Katharina Andresen. – Vi har ikke gjort noe ulovlig, men vi er villige til å endre praksisen. Jeg forstår at det har blitt støy rundt ansettelsen.
04:18
Publisert: