Det viser en ny undersøkelse fra Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse i Danmark. De har regnet ut at svært overvektige personer koster nesten 40.000 kroner per år i utgifter til helse og omsorg. Men det kan være problematisk å sette tall på hva overvektige koster samfunnet, skriver Kristeligt Dagblad.

Flere eksperter frykter at oppmerksomhet rundt tallene vil skygge for hensynet til individene.

– Overvekt er i likhet med røyking 100 prosent selvforskyldt i manges øyne. Derfor kan man frykte at en slik beregning blir enda en måte å stigmatisere folk på, personer som i utgangspunktet ikke er i en sterk posisjon, fordi overvekt er mer utbredt i samfunnslag med lavere utdannelse og dårligere økonomi, sier Nanna Mik-Meyer, forskningsprofessor ved SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Forbereder blodslit til fjells
- Vi gjør det fordi vi liker det, sier de to advokatfullmektigene Line Sogn Plassen og Ingeborg Kristine Lind om treningen før norges tøffeste fjellskirenn.
03:10
Publisert:

Hør podkast om DNs fondsgransking:

DNs journalister Espen Linderud og Marte Ramuz Eriksen har gransket hvordan norske aksjefond har gjort det siden 2000. Sammen med DNs Bård Bjerkholt og Terje Erikstad gir de også tips til fondssparing, og hvilke feller du bør unngå.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.