Det danske selskapet Netcompany, utviklerne bak danske «Smittestop», skal utvikle den norske appen for digital smittesporing.

Det fremkommer av en pressemelding fra FHI tirsdag. Netcompany var det eneste selskapet som leverte inn tilbud til konkurransen om utviklingen av den nye appen.

Den skal etter planen være klar til lansering 21. desember.

– Vi er overrasket over at det ikke kom flere tilbud om å utvikle løsningen. Det har vært stor interesse og engasjement i IT-miljøet i Norge rundt appen, sier assisterende direktør i FHI Gun Peggy Knudsen.

«Et solid tilbud»

Selskapet har nærmere 3000 ansatte og hovedkontor i København. Selskapet ble valgt som leverandør til den danske Smittestop-appen som ble lansert i sommer. Fristen for levering av tilbud for utvikling av appen Smittestopp gikk ut kl. 12 i går, skriver FHI i meldingen.

– Netcompany har levert et solid tilbud. Det er en stor styrke å bygge på erfaringene fra Danmark når vi nå skal utvikle en app i Norge på nytt. Tilbudet til selskapet svarer godt på kravene vi stilte i konkurransegrunnlaget, og vi har svært stor tro på at vi kommer i havn med dette selskapet som samarbeidspartner, sier Knudsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.