Dr. Dropin – en slags legetjenestenes svar på frisørkjeden Cutters – fortsetter å vokse. Siden den første klinikken åpnet i Bogstadveien i Oslo i 2017 har det gått radig.
Bare siden i fjor sommer er antall klinikker doblet. Nå har de syv klinikker i drift, mens to til er underveis, sier gründer og daglig leder Daniel Sørli.
– Ullevaal stadion og Trondheim er de to neste klinikkene som skal åpnes, sier Sørli.
Har hentet 22 millioner
Samtidig med at Dr. Dropin har åpnet stadig nye klinikker, har antall brukere vokst kraftig. Ved inngangen til 2019 behandlet de over 1000 pasienter i uken.
– Siden vi startet i 2017 har vi hatt nesten 40.000 pasienter, sier Sørli.
Sørli har ikke lagt skjul på at det koster penger å vokse så raskt som de gjør, og selv om resultatet for 2018 enda ikke er klart, kan han bekrefte at de som planlagt går med tap.
For å kunne fortsette å vokse har selskapet nå gjennomført en emisjon der det har hentet inn 22 millioner kroner.
Blant investorene finner vi navn som Jørgen Stenshagen og Øgreid-familien.
– Vi hadde regnet på det og fant ut at vi ønsket å hente 20 millioner, kanskje litt mer, og det gikk fint. Det gjør at vi kan behandle flere pasienter og investere mer i teknologi, sier Sørli.
Dette er den første store emisjonen de har hatt siden oppstarten.
Nøyaktig hva selskapet verdsettes til etter emisjonen, er ikke kjent, men DN erfarer at det dreier seg om en verdsettelse på mellom 150 og 200 millioner kroner.
Vil bruke penger på video
Dr. Dropin driver legesentre som tilsvarer legevakter og fastlegekontorer. De har et mobilt køsystem, og på nettsidene sine reklamerer de for at de tilbyr legetimer uten kø.
Legetimene i klinikken koster 595 kroner og varer typisk mellom 20 og 30 minutter. I tillegg tilbyr de legetime gjennom videooverføring til 350 kroner, som du kan gjennomføre på mobilen.
Med på laget som investorer og støttespiller har de investeringsselskapet Askeladden, som også står bak hurtigfrisørkjeden Cutters.
Pengene fra emisjonen skal brukes til å fortsette å vokse i raskt tempo, men også til å videreutvikle videotjenestene som de tilbyr.
– Dette er en tjeneste hvor pasientene gjennom nettsiden vår på en sikker måte kan komme i kontakt med en av legene hos oss for å stille spørsmål, få råd og ikke minst få behandling for en rekke diagnoser. Vi tar imot mange pasienter gjennom videooverføring daglig, og opplever at pasienten synes det er verdifullt å snakke direkte med en lege, sier Sørli.
Satser hardt på fysiske klinikker
Sørli er selv utdannet lege og jobber flere vakter i uken på deres klinikker i Oslo. Han forklarer at videotjenesten de tilbyr fungerer bra for å få avklart spørsmål brukerne har om egen helse, og at de blant annet fungerer bra til å vurdere øyeinfeksjoner, utslett, urinveisinfeksjoner og til å utstede legeerklæring for gyldig fravær fra skolen.
– De fleste klarer vi å hjelpe der og da på video, men noen ganger ender det med at pasienten blir bedt om å komme inn på klinikken for å bli undersøkt, eller så kan pasienten få konkrete råd.
Siden vi startet i 2017 har vi hatt nesten 40.000 pasienter
Sørli sier at etterspørselen etter videotjenestene deres vokser fra uke til uke.
– Vi har fortsatt tro på å tilby leger i klinikk, og vi ser på videooverføring som et tilskudd til tjenestene våre. Vi ser en stor verdi av å tilby fysiske konsultasjoner også, og derfor satser vi hardt på å etablere flere klinikker, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.