DN treffer daglig leder og allmennpraktiserende lege, Daniel Sørli (34), utenfor Dr. Dropins nye klinikk på Sæter Torg på Nordstrand i Oslo. Han er ikledd skjorte og legefrakk.

– Det administrative tar mye tid, men jeg ønsker å være lege minst én dag i uken, forteller han.

Dr. Dropin driver legesentre tilsvarende legevakter og fastlegekontorer. Første klinikk ble åpnet i Bogstadveien i Oslo i fjor.

De ønsker å ekspandere raskt og få tjenestene sine ut til flest mulig mennesker. I løpet av siste halvår i fjor åpnet de to klinikker, første halvår i år har de åpnet ytterligere to.

Vi hadde omtrent 4000 pasienter det første halvåret, og har sett en fin økning i pasienter. I første driftsår hadde vi 15.000 pasienter på våre fire klinikker.
Daniel Sørli, allmennpraktiserende lege og daglig leder i Dr. Dropin

Negativ egenkapital

Med høye kostnader knyttet til oppstart, og en svakere inntjening, hadde selskapet et resultat før skatt på 1,8 millioner kroner i fjor. Dette førte til at selskapet hadde negativ egenkapital på nær en halv million kroner ved årsskiftet

Sørli er ikke bekymret for den finansielle situasjonen, men innrømmer at selskapet er nødt til å tjene penger for å kunne fortsette å ekspandere i den farten det ønsker.

I mellomtiden har selskapet hentet mer penger.

– Vi har mottatt et banklån som Innovasjon Norge har garantert for, og i tillegg forventer vi en emisjon senere på året, forteller Sørli.

5. mai i år gjennomførte også selskapet en mindre emisjon hvor 29.000 kroner ble hentet fra aksjonærene.

– Det er klart utfordrende å holde kostnadene nede, man må holde fokus på det som er viktig for pasientene, fortsetter doktoren.

På klinikkene har de samme utstyr som du finner på vanlige fastlegekontorer og legevakter. Røntgen har de imidlertid ikke, og må henvise videre til sykehusene.
På klinikkene har de samme utstyr som du finner på vanlige fastlegekontorer og legevakter. Røntgen har de imidlertid ikke, og må henvise videre til sykehusene. (Foto: Gunnar Blöndal)

595 kr per time

– Alle legetimer skal koste 595 kroner og vare mellom typisk 20 og 30 minutter, forteller Sørli.

Han har god tro på inntektsstyringen og at dette skal bidra til sunn vekst. Likevel legger han ikke skjul på at det er den laveste prisen de kan ta for en legetime.

– Den ligger helt på kanten av smerteterskelen på hva vi kan ta. Det koster penger å ekspandere så mye, i tillegg er vi nødt til å være konkurransedyktige på lønn så vi får de beste legene, sier Sørli

I motsetningen til andre gründerbedrifter, er Sørli bestemt på at prisen også vil være lik i fremtiden.

– Vi har ikke satt prisen lavt for å tiltrekke oss kunder, for å så sette den opp senere, sier han.

Lagde hurtigfrisør – nå starter de legevakt uten kø på venterommet

– Legene har nok å gjøre

– Fylling av kapasiteten på legesentrene varierer mellom sentre og med sesong. Generelt er vi fornøyde med utviklingen, og legene våre har nok å gjøre, sier Sørli

På selskapets nettsider kan du se hvor lang kø det er på de ulike klinikkene.
På selskapets nettsider kan du se hvor lang kø det er på de ulike klinikkene. (Foto: Skjermbilde)

Han er selv utdannet lege og jobber flere vakter i uken på deres klinikker i Oslo. Han sier det hjelper ham med å forstå og vurdere selskapets rutiner og metoder.

Dr. Dropins fremste konkurrenter er private helseklinikker som Volvat og Aleris.

– Vi opplever naturlig nok konkurranse fra fastleger og de andre private aktørene, samt de nye teknologibaserte helsetjenestene. Det er derfor vi kontinuerlig utvider og forbedrer tjenestene våre slik at pasientene aller helst velger oss, fortsetter Sørli.

Opplever stor etterspørsel

– Vi opplever stor etterspørsel og vi mottar gode tilbakemeldinger på konseptet. Det er også grunnen til at vi tør å ekspandere så hurtig, forteller den daglige lederen.

Sørli forteller at ekspansjonen krever mye, men at de stoler nok på konseptet til at de ser det nødvendig. Å tilby billige legetjenester til folk flest er deres mål.

– Vi ekspanderer fordi vi tror på tjenestene, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Vent til armen er ute av synsfeltet med å puste
Malena Lisken (14) forklarer hvordan man svømmer krål.
00:49
Publisert: