– Det er så langt rapportert 138 nye pasienter innlagt i sykehus med covid-19 som hovedårsak i uke 1, mot 183 i uke 52. Antallet sist uke forventes noe oppjustert.

Det skriver FHI i den nyeste ukesrapporten.

Antall nye pasienter innlagt i intensivavdeling er foreløpig 29 i uke en, en nedgang fra uke 52, da antallet var på 38, skriver FHI. Blant de innlagte på norske sykehus med korona er 49 prosent uvaksinert, mens 30 prosent har to doser. Resten har tre doser.

Det er 69 prosent mindre sannsynlig å havne på sykehus med omikron, enn med deltavarianten, skriver FHI.

Koronatiltakene som ble innført i midten av desember løper ut fredag, og trolig vil noen av tiltakene fjernes eller justeres. Myndighetene har flere ganger oppgitt sykehuskapasitet og intensivinnleggelser som en målestokk for hvor mye samfunnet kan åpnes opp igjen.

Daglig blir det slått nye smitterekorder, med blant annet 9622 nye koronasmittede i Norge det siste døgnet. Det er 1701 flere enn samme dag forrige uke.

I rapporten påpeker FHI at flere har testet seg i årets første uke, som følge av juleferie og skolestart.

– Data om meldte tilfeller er derfor ikke direkte sammenlignbare over tid, skrive FHI.

Den store gjenåpningsdebatten denne runden har gått ut på den nasjonale skjenkestoppen, som på mange måter har betydd stengte barer og restauranter. Allerede søndag varslet finansminister Trygve Slagsvold Vedum at skjenkestoppen skulle bort, dersom de faglige rådene tilsa det.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.