FHI ville i sin tilråding åpne opp alle skoler og universiteter og rådet regjeringen til å trekke anbefalingen om at folk burde avstå fra innenlands reiser som ikke er strengt nødvendige, skriver VG.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mente det nå er så lite koronasmitte i landet at byrdene av smitteverntiltakene som var innført ville være for store å opprettholde og at ringvirkningene av nedstengningen ville bli uholdbare.

Men FHI ble bare delvis hørt. Av hensyn til presset på kollektivtransporten slipper regjeringen foreløpig bare delvis opp, og bare studenter som skal fullføre kurs slippes tilbake på skolene. En oppmyking av reiserestriksjonene innlands er ventet tidligst neste uke.

– Vi må ta hensyn til presset på kollektivtransporten i og rundt de store byene. Det er en veldig viktig hindring, sier minister for høyere utdannelse Henrik Asheim (H) til VG.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.