Programmet Fiks driftes av KS, kommunesektorens organisasjon, og det er utviklet i samarbeid med KS, Universitetet i Oslo og Folkehelseinstituttet (FHI), skriver Aftenposten.

– Vi anslår at 50 kommuner snart vil ta dette i bruk. Men vi håper på langt flere, sier avdelingsdirektør for digitale fellestjenester i KS, Astrid Øksenvåg.

En rapport Aftenposten har fått innsyn i, viser at det fortsatt er store mangler det norske smittesporingssystemet. En av de største manglene er at så få kommuner har tatt i bruk data for å drive smittejakt, og at det tar for lang tid før ny informasjon kommer frem.

Det er slik informasjon Fiks er ment å både effektivisere innsamlingen av slik at myndighetene raskt kan få oversikt og handle ut ifra dette.

Allerede i mai anbefalte Helsedirektoratet og FHI at programmet måtte rulles ut i kommunene.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.