Det er bred enighet om at det er helsemessig smart å være fysisk aktiv. Lenge har 10 000 skritt om dagen vært et anbefalt mål, mens andre undersøkelser viser at tre daglige turer på ti minutter hver i rask marsjfart heller er å foretrekke.

Ny forskning viser også at løping og intervalltrening har så god effekt på cellenivået at vi blir biologisk yngre av det.

Nå har finske forskere funnet ut at det er en sammenheng med hvor mye man beveger seg per dag og hvilken relasjonsstatus man har, skriver Yle, som er Finlands svar på NRK.

Kvinner som har innledet et nytt forhold og nyskilte menn tar færre skritt i hverdagen enn de gjorde før livsendringen, ifølge forskere ved Universitetet i Jyväskylä.

- Vi kan bare gjette

Forskerne fant ingen tilsvarende endring for nyskilte kvinner og nyforelskede menn. Endret livssituasjon som følge av skilsmisse eller en ny partner påvirker altså kvinner og menn på helt ulike måter.

- Forskningen er unik i sitt slag og jeg ble virkelig overrasket over en del av resultatene. Finske kvinners kunnskap om helse er så stor at jeg antok at et nytt forhold ikke skulle påvirke deres mosjonsvaner. Skyldes det at deres liv roer seg og at de prioriterer parforholdet? Vi vet ikke, vi kan bare gjette, sier professor i idrettspedagogikk Mirja Hirvensalo til Yle.

Forskningen anses ifølge Yle som svært pålitelig, da de drøye tusen personene som var med på undersøkelsen benyttet skrittellere, noe som har gitt forskerne tilgang på objektivt målte fakta.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.