En studie ved Oslo universitetssykehus skal gjennomføres i samarbeid med Norsk Intensiv- og pandemiregister og skal beskrive dem som har vært gjennom covid-19-sykdom.

Studien skal også følge opp alle som overlever et intensivopphold etter covid-19 i et år. Dette for å kartlegge eventuelle fysiske, psykiske og mentale helseutfordringer etter intensivoppholdet, skriver Dagbladet.

Prosjektet ledes av førsteamanuensis og intensivsykepleier Kristin Hofsø. Hun sier at man fra andre pasienter som gjennomgått intensivbehandling, har til dels store helseutfordringer i ettertid.

Helseminister Bent Høie (H) roser initiativet.

– Vi har nå ganske mange pasienter som har vært alvorlig syke og vi vet at kan ha et stort rehabiliteringsbehov etterpå. At noen kaster seg rundt og forsker på dette nå er både viktig og fantastisk, sier han.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.