Det er ti år siden brødrene Kristian (57) og Roger (54) Adolfsen første gang forsøkte å kjøpe svenske Frösunda Omsorg. Nå legger de 1,25 milliarder kroner på bordet for omsorgsselskapet.

–Dette er det største oppkjøpet noen gang for oss. Vi snakker om et selskap med 8000 ansatte, 2,8 milliarder i omsetning og et driftsresultat på 120–130 millioner, sier Kristian Adolfsen.

– Det betyr at vi går fra 15.000 til 23.000 ansatte i konsernet og passerer 13 milliarder i omsetning, sier han.

En av de største

Det er formelt selskapet Brado AB som kjøper Frösunda Omsorg. Dette selskapet eies til 100 prosent av brødrene Kristian og Roger Adolfsen.

For å finansiere kjøpet har de tatt opp to obligasjonslån på til sammen 750 millioner kroner. Brødrene bidrar med 200 millioner kroner i egenkapital og får også en selgerkreditt på 350 millioner kroner.

Kristian Adolfsen sier Frösunda Omsorg er en av de største private aktørene i omsorgsmarkedet i Sverige.

–De har aktiviteter i 221 av Sveriges 290 kommuner. Frösunda er særlig store innen personlig assistanse. Dette feltet utgjør omtrent halvparten av omsetningen. Så er de også inne i blant annet eldreomsorg, barnevern og tjenester for personer med funksjonsnedsetting, sier han.

Adolfsen-brødrenes samlede omsetning innen omsorg, som blant annet omfatter selskapet Norlandia, vil etter oppkjøpet utgjøre cirka åtte milliarder kroner på årsbasis hvorav to milliarder av dette er i Norge.

–Vi er nå betydelig større i Sverige enn i Norge. Frösunda utfyller Norlandia veldig bra både geografisk og produktmessig, sier Adolfsen og legger til at Frösunda Omsorg vil bli drevet videre som et selvstendig selskap med eget merkenavn.

Lyktes til slutt

Frösunda Omsorg har de siste åtte årene vært eiet av Hg Capital, det britiske private equity-fondet som også eier Visma. Og Frösunda har altså stått på Adolfsen-brødrenes ønskeliste lenge.

–Vi forhandlet om kjøp av Frösunda første gang i 2008. Deretter var vi inne i 2010 da selskapet ble solgt til Hg Capital. Så forhandlet vi også om kjøp i 2015, men da ble vi ikke enige om pris. Men vi lyktes altså på fjerde forsøk, sier Kristian Adolfsen.(Vilkår)

– Arne Fredly, nå må du bla opp!
McLaren Senna blir et attraktivt objekt blant dem som samler på hyperbiler. Den skal være den raskeste bilen fra merket noensinne.
00:54
Publisert: