Hattfjelldal har slitt med fraflytting og befolkningsnedgang de siste årene og valgte i år å iverksette utradisjonelle tiltak for å sikre seg nok kvalifiserte sykepleiere til kommunens sykehjem. Kommunen lovte opptil 100.000 kroner og ti års ansiennitet til sykepleier som var villige til å flytte til kommunen. 

«Passet perfekt»

- Jeg fant annonsen på Facebook og tenkte at dette passet perfekt for meg, sier Elin Linder fra Storuman i Sverige. 

Det var mange som søkte på stillingen med den uvanlige bonusen, og Linder var en av de heldige som fikk tilslag. Senere denne måneden flytter hun til Hattfjelldal for å jobbe ved kommunens sykehjem. 

- I tillegg til denne bonusen er jo sykepleierlønningene mye bedre i Norge enn i Sverige. Jeg kommer til å tjene rundt 100.000 kroner mer i året her, enn hjemme i Sverige, sier Linder. 

Halv million til bonuser

Samboeren hennes Johannes kommer fra Hattfjelldal, men frem til nå har de begge bodd og studert i Luleå. 

- Nå følte vi at det var riktig tid for å flytte tilbake til hjemtraktene. Vi er glade i friluftsliv og her er det masse flott natur og mange turmuligheter, sier Linder. 

Samboeren Johannes er nyutdannet sivilingeniør og nå må han starte jakten på en jobb i området rundt Hattfjelldal. Frem til dette kommer på plass, blir han værende hjemme med parets ett år gamle datter. 

Totalt bevilget Hattfjelldal kommune en halv million kroner til rekrutteringstilskudd for å sikre nødvendig tilgang på sykepleiere. For å kunne få denne bonusen, må sykepleierne binde seg til å jobbe for kommunen i to år. (Vilkår)