– Vi er svært optimistiske og tror at vi i betydelig grad vil forbedre måten vi diagnostiserer prostatakreft på, sier prosjektleder ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), Svein Reidar Kjosavik, til Stavanger Aftenblad.

Siden september 2017 har 5000 pasienter i Sør-Rogaland vært med i forskningsprosjektet som er et samarbeid med tre andre sykehus i Norden og ledes fra Karolinska institutet i Sverige.

– Med denne testen kan vi finne flere som har aggressiv kreft, samtidig som vi unngår unødvendig utredning og behandling for dem som ikke trenger det, forklarer prosjektkoordinator Ola Steinberg ved Karolinska.

Han påpeker viktigheten med å raskt finne behandlingskrevende prostatakreft.

– Vi forventer at det gir bedre livskvalitet og øker antallet som overlever. Helsetjenesten vil spare penger og kan i stedet anvende kritiske ressurser på en bedre måte, sier han.

Prostatakreft er den vanligste kreftformen i Norge og rammer om lag 5.000 menn hvert år. Årlig dør 1000 av sykdommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Pressekonferanse om bortføringen av Anne Elisabeth Hagen (Clip)
11:03
Publisert: