– Pandemien er ikke over, og vi ser nå at smittetallene øker flere steder. Hvis det kommer en stor økning i smittespredningen lokalt eller nasjonalt som gir høy belastning på heletjenestene, må kommunene være forberedt på å begrense smittespredningen gjennom lokale tiltak. Det kan også bli aktuelt å innføre nasjonale tiltak, skriver helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding.

Regjeringen varslet tidligere på onsdag at de vil holde pressekonferanse om koronasituasjonen på torsdag. Også assisterende helsedirektør Espen Nakstad og FHI-direktør Camilla Stoltenberg vil være til stede på pressekonferansen, som er den første med statsminister Jonas Gahr Støres (Ap) regjering.

I "En normal hverdag med økt beredskap" er myndighetenes strategi å hindre at pandemien fører til en betydelig sykdomsbyrde, og dermed sikre kapasiteten i kommunehelsetjenesten og i sykehusene, samtidig som befolkningen opplever en normal hverdag. Det er også et mål at andre offentlige tjenester skal kunne ytes på forsvarlig nivå og at økonomien beskyttes, heter det i pressemeldingen.

- For å nå dette målet, må kommunene, helsetjenesten og statlige etater ha beredskap for å sette i verk tiltak som kan bremse epidemien eller mildne konsekvensene ved behov, slik at antall pasienter er håndterbart og alle er sikret faglig gode tjenester, sier Kjerkol i meldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.