I et intervju med Klassekampen understreker Hegnar at granskningsrapporten vil legges frem på en måte som tar personvernhensyn, men at selskapet ikke vil holde informasjon tilbake.
– Hurtigruten kommer ikke til å holde tilbake informasjon i denne saken for å skjerme seg selv eller ansatte. I min verden er det ikke sånn man gjør, sier Hegnar, som legger til at det ligger i kortene at rapporten heller ligger uker enn måneder frem i tid.
Totalt har 41 ansatte og 21 passasjerer testet positivt på koronaviruset etter seilasene med skipet Roald Amundsen mellom 17. og 31. juli.
Hurtigruten har leid inn advokatfirmaet Wiersholm og DNV GL til å gjennomføre granskningen. De skal blant annet gå gjennom ansattes datamaskiner og eposter og intervjue flere ansatte, skriver Dagbladet.
Norsk Sjøoffisersforbund uttrykker overfor avisen bekymring for at Hurtigruten har valgt sitt eget advokatfirma til å gjennomføre granskningen, men Wiersholm skriver i en epost til Dagbladet at de opplever «full faglig uavhengighet».
Helseminister Bent Høie (H) skriver i en epost til Klassekampen at det i utgangspunktet er opp til Hurtigruten å vurdere om granskningen de selv har igangsatt og bestilt, skal offentliggjøres og i så fall hvordan.
– Denne saken har imidlertid stor betydning for mange og jeg forventer derfor at Hurtigruten bidrar til å få frem kunnskap som grunnlag for endringer både hos cruisenæringen selv, men også til arbeidet med regelverket og veiledere, skriver han.
(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.