«Hvis du har pengepungen din kjær, skal du ikke engang tenke tanken. De fleste forsikringsselskaper vil nemlig vende deg ryggen hvis du skader deg off-piste», skriver den danske avisen Børsen før inngangen på vinterferien. 

Mange danske forsikringsselskaper anser skikjøring som en risikosport på lik linje med paragliding.

– Det er blitt mer og mer vanlig at forsikringsselskaper krever at man skal ha en ekstra dekning hvis man skal stå på ski ferien, sier Ole Vidstrup i den danske bransjeorganisasjonen Forsikringsopplysningen til Børsen. 

Millionfelle

På norske skisteder som Hemsedal omtales vinterferien som "danskeuka" med høy aktivit for skipatruljen.

Sparte penger på reiseforsikring kan koste en høy pris, ifølge SOS International med hovedkontor i København.

En undersøkelse utført av den danske forsikringsaktøren, gjengitt av det svenske nyhetsbyrået TT, viser at den vanligste skaden for skiturister i Østerrike koster over 90.000 kroner. 

Ved alvorlige skader kan man risikere flere dager på sykehus, og hvis man er avhengig av ambulansefly hjem kan kostnadene komme på flere hundre tusen kroner.

Danske skiturister er hyppige gjester i norske skiløyper som her i Trysil. I dette tilfellet er det ikke en dansk skikjører, men Felix Usterud som viser frem ferdighetene i Trysils terrengpark.
Danske skiturister er hyppige gjester i norske skiløyper som her i Trysil. I dette tilfellet er det ikke en dansk skikjører, men Felix Usterud som viser frem ferdighetene i Trysils terrengpark. (Foto: Thomas T. Kleiven)

– Man vet ikke hva en operasjon koster hjemme ettersom man aldri betaler den. Selv etter en mindre skade i et leddbånd kan man kanskje ikke sitte på et fly, sier Charlotte Bjerregaard til TT.

En skiulykke i USA eller Canada kan gi en regning på 1, 2 millioner kroner bare i hjemtransport.

Husk helsekort

Selv om de fleste europeiske landene har et godt utbygd, advarer forsikringsselskapet mot at det i nærheten av de største skidestinasjonene i Italia, Østerrike og Frankrike ofte er private sykehus.

Selskapet minner om at man har krav på samme helsetjenester som egne innbyggere ved å ha med seg helsekortet for EU/EØS-området. Det betyr at behandling på offentlige sykehus skal skje på samme vilkår som landets egne innbyggere har.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Som skapt for norske vinterveier
Volvo V90 Cross Country er bilen for deg som vil ha suv egenskaper, uten å måtte ha suv.
01:57
Publisert: