Det reelle tallet er nok langt høyere. Plakaten fra FHI og Helsedirektoratet er garantert blitt kopiert opp i flere eksemplarer som ikke kan tallfestes, skriver Avisa Oslo.

Avbildet er kommunikasjonsrådgiver Thomas Berg i Helsedirektoratet, som tidlig i pandemien stilte opp som modell på plakaten som har blitt oversatt til 31 språk.

– Det har vært en ekstrem etterspørsel etter plakatene gjennom hele pandemien. Jeg vet blant annet at den har hengt på et kontor i Zambia, der et vennepar har bodd, sier han.

Selv om Bergs ansikt er tildekket av papirlommetørkle eller albuen, har flere kjent igjen Oslo-mannen.

– Bent Høie og Ingvild Kjerkol har kjent meg igjen og spurt: «Er det deg som er på den plakaten?»

Berg er ikke den eneste fotomodellen som har blitt gjenkjent under pandemien. Illustrasjonsbildet av NTB-fotograf Håkon Mosvold Larsen på hjemmekontor har blitt hyppig brukt av mediene, noe Larsen har fått merke.

– Det kokte spesielt mye da bildet ble brukt til å illustrere saker om at hjemmekontor gir overvekt og dårlig helse, sa han til Journalisten i sommer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.