Helsedirektør Bjørn Guldvog varsler at han vil anbefale nye nasjonale koronatiltak på grunn av stigende smittetall og økende press på helsevesenet.

Den siste tiden har både tallet på smittede og innlagte på sykehusene med koronavirus økt. Det siste døgnet er det registrert 1.532 koronasmittede i Norge, mens antall innlagte koronapasienter på norske sykehus tirsdag var 187.

Til NRK sier helsedirektøren at han anbefaler nye nasjonale koronatiltak.

– Nå ser vi at kurvene er på full fart oppover og det vil i løpet av kort tid påvirke den planlagte aktiviteten i sykehusene, og gå ut over mange andre pasienter. Derfor er det nødvendig å gå gjennom hele tiltakskjeden og se om vi ikke kan justere litt på det, sier Guldvog.

Ikke nedstengning

Han sier det ikke er snakk om å gå tilbake til nedstenging slik det var, men heller at det vil være noen tiltak som hindrer at vi får så mye smitte.

Av tiltak som kan være fornuftige mener Guldvog det kan være flere stikkprøver på grensen og tiltak mot uvaksinert helsepersonell som har pasientkontakt.

Vurderer fortløpende

Mandag sa helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB at regjeringen følger situasjonen nøye sammen med Helsedirektoratet og FHI, og vurderer flere tiltak fortløpende.

– Fortsatt er det store forskjeller når det gjelder smitte og hvor stor belastning sykehusene opplever ved sine intensivenheter. Det gjør at det ikke er forholdsmessig å innføre strenge nasjonale tiltak nå, sier Kjerkol.

– Styrking av innreiseregistreringen, kontroll ved grensen, testing ved innreise, karantene og oppfølging av uvaksinerte ved innreise vurderes nå, sier Kjerkol.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.