Det opplyser det amerikanske legemiddelfirmaet Gilead Sciences, som mandag kunngjorde prisen per dose av legemiddelet Remdesivir.

En dose koster 390 dollar, eller om lag 3.786 kroner. Og det trengs seks doser av medisinen til én behandling. Det vil si om lag 22.720 kroner.

Har satt en fast pris

Gilead har satt en fast pris på Remdesivir for ressurssterke, utviklede land i stedet for å forhandle enkeltvis med ett og ett land. Hensikten er å raskt sikre tilgang til legemiddelet, opplyser selskapets direktør Daniel O'Day.

Legemiddelet er en såkalt «viral RNA polymerase hemmer» som virker ved å hemme formeringen av viruset. Det har vist effekt på blant annet på koronaviruset SARS-CoV-2 som forårsaker covid-19.

Bruk av Remdesivir forkortet i gjennomsnitt sykdomsforløpet med fire dager, fra 15 til 11 dager, sammenlignet med placebo.

– Mest lovende

De europeiske legemiddelmyndighetene anbefaler en betinget godkjennelse til Remdesivir for behandling av koronaviruset.

– Remdesivir er for tiden ett av de mest lovende legemidlene til behandling av covid-19, sa overlege Sigurd Hortemo ved Statens legemiddelverk til NTB i forrige uke.

Tidligere i år fikk Remdesivir en nødgodkjenning til bruk mot covid-19 i USA, Storbritannia og Japan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.