Etterspørselen etter privatfly har økt kraftig etter utbruddet av korona-viruset. Antallet avganger med privatfly fra Hong Kong til Australia og Nord-Amerika steg med hele 214 prosent fra januar i fjor til januar i år, ifølge Financial Times. Økningen fra Hong Kong til globale destinasjoner sett under ett er på 34,2 prosent, viser tall avisen har fått fra fly-analyse-selskapet WingX.

– Vi har hatt en «crazy» mengde forespørsler, sier salgssjef Alain Leboursier i Luna Jets til Financial Times.

Det er trolig to hovedgrunner til økningen: En rekke flyavganger har blitt kansellert etter virus-utbruddet – i tillegg har frykten for å bli smittet ført til at flere privatpersoner og bedrifter har bestilt privatfly.

– De er redde for å bli utsatt for smitte om bord på flyvningen, sier Adam Twidell i PrivateFly til Financial Times.

I Kina forsøker myndighetene å gjøre alt de kan for å hindre spredning. Nå er bankene bedt om å ta pengesedler som kan spre smitte ut av sirkulasjon. Selv om sedler kun kan bære smitte i noen timer, så tar kinesiske myndigheter ingen sjanser. Sedler som kan være utsatt for korona-viruset må av bankene steriliseres før de igjen kan settes ut i sirkulasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.