Det er daglig leder i Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig, som har stilet brevet til Kulturdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet der det på vegne av landets Michelin- restauranter og gastronomiske hjørnesteinsbedrifter nevnt i White Guide Nordic, kreves tiltak, skriver Adresseavisen.

Blant tiltakene som kreves, er en spesifikk kompensasjon inspirert av tiltakspakker for kulturlivet. Det ønskes også midler til en kampanje for norske spisesteder, så snart det er trygt.

Avgiftene som ønskes kuttet er moms – fullt fritak for merverdiavgiften i en oppbyggingsperiode – og fritak for arbeidsgiveravgiften fra 1. januar og ut juni.

Fagn-sjef Jonas André Nåvik i Trondheim stengte dørene på restauranten 14. mars og permitterte alle ansatte. Han mener at momsen minst må ned på take away-nivå.

– Jeg synes det er rart at det bare er 15 prosent moms på take away, mens spisesteder må betale 20 prosent moms, sier Nåvik.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.