I Kina har Jotun over 1600 ansatte. Selskapet har to fabrikker i Kina, en i Zhangjiagang i Jiangsu-provinsen og en i Qingdao.

Fabrikkene ble stengt i en periode, noe som medførte at selskapet ikke hadde noen leveranser fra Kina.

– Salget er redusert, for å si det pent, sa konsernsjef Morten Fon i Jotun til DN i februar.

Produksjonen er nå kommet i gang igjen.

«Tilnærmet full produksjon»

Jotun er blant Norges mest globale selskaper. Malingskonsernet har over 10.000 ansatte og har mer enn 39 produksjonsanlegg over hele verden.

Selskapet som produserer skips-, industri- og husmaling samt pulverlakk har de siste ukene hatt markant økning i etterspørselen etter konsernets produkter.

– Begge våre fabrikker i Kina har nå tilnærmet full produksjon. Aktivitetene på verftene er fremdeles god både i Kina og i Sør-Korea, sier Christian Espolin Johnson, kommunikasjonsdirektør i Jotun.

Han understreker at selskapet fremdeles opplever noen utfordringer grunnet koronaviruset.

– Det er tilgangen på råstoff, emballasje og å få malingen ut til kundene. Det er rett og slett transportbegrensninger, sier Johnsen.

Nyklipt på jobb

Jotun permitterte ikke de ansatte da fabrikkene ble stengt. De fikk full lønn, mens de ventet på at fabrikkene skulle starte opp igjen. Og da arbeiderne kom tilbake på jobb fikk de en liten overraskelse.

– Som følge av viruset holder frisørene stengt. Vi fikk frisører til fabrikkene og betalte hårklipp for dem som ønsket det. Og det ble veldig godt mottatt, sier Johnson.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.