Én person har fått påvist smitte med omikronvarianten av koronaviruset etter et julebord på Aker Brygge i Oslo. Det forventes flere tilfeller.

Totalt har minst 50 personer fått påvist koronasmitte etter julebordet, og det jobbes nå med å kartlegge hvor mange av dem som har fått omikronsmitte.

– Vi har flere prøver inne for sekvensering, og det vil komme svar på de etter hvert. Vi anser det som sannsynlig at også flere er smittet med omikronviruset, sier assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i Frogner til NTB.

Hun sier at de fortsetter med å jobbe på spreng med utbruddet, som startet med et julebord på Aker Brygge fredag.

– Smittepsoringsteamet kartlegger alle smittede og alle deres nærkontakter, sier Ravlo.

Ber alle teste seg

– Er det sannsynlig at smitten kan ha spredd seg videre ut i samfunnet?

– Det er vanskelig å si per nå. Det er noe vi selvfølgelig jobber med i hele byen, og vi er i tett dialog med FHI. Dersom det dukker opp flere tilfeller hvor vi mistenker omikron, vil vi holde dialogen med dem, sier hun.

Onsdag rykket Oslo kommune ut og ba alle som var på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge fredag 26. november i tidsrommet 22.30 til 03.00 om å teste seg. Det var her julebordet fant sted.

De oppfordret også folk som har vært på Old Irish Pub på Majorstuen lørdag 27. november i tidsrommet mellom klokka 22.00 og 01.00 om å ta en test. En av gjestene på julebordet var her på lørdagen før personen fikk påvist smitte.

Varslet pressekonferanse

Denne uken ble det også kjent at det har vært et større smitteutbrudd ved et serveringssted på Aker Brygge i Oslo. Bydelsoverlegen på Frogner mistenker at rundt 50 personer er smittet av omikronvarianten. Også gjester ved et annet serveringssted i byen kan være smittet av den nye varianten, frykter Oslo kommune.

Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen i Oslo kl. 17.30 torsdag.

Johansen åpnet onsdag for at det kan komme påbud om bruk av munnbind i Oslo. Byrådslederen var sammen med en rekke andre Viken-ordførere i et møte med helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tidligere torsdag for å diskutere koronatiltak.

Klokken 16.00 skal statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol holde nasjonal pressekonferanse om koronasituasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.