– Vi er i en veldig alvorlig situasjon. Vi må ta vare på hverandre og få kontroll på smittesituasjonen. Dessverre ser vi at de som holder åpent ikke overholder reglene. Da er vi nødt til å gjøre tiltak, sier Victoria Marie Evensen, næringsbyråd i Oslo, i en pressemelding.

På grunn av flere brudd på smittevernreglene har Oslo kommune bestemt seg for at all servering av alkohol blir forbudt fra klokken 20.30 lørdag kveld. Matservering vil fortsatt være tillatt.

Byrådet varslet fredag at de vurderte å stoppe alkoholserveringen i Oslo, etter at flere skjenkesteder ikke fulgte reglene kommunen har innført etter koronavirusutbruddet.

Unge mennesker er ikke like motstandsdyktige som man først trodde
Også unge voksne får intensivbehandling mot koronaviruset. Donald Trump: – De føler seg uovervinnelige.
01:14
Publisert:

– Gjennom de siste dagene har vi sett at både utesteder og innbyggere ikke følger smittevernreglene. Vi har sett for mange eksempler på serverings- og skjenkesteder som ikke følger reglene. Derfor tar vi nå dette grepet, som vi varslet allerede på fredag, sier byrådsleder Raymond Johansen i meldingen.

400 kontroller

Næringsetaten har gjennomført 400 kontroller på fredag og lørdag. Ifølge kommunen er det 50 steder med skjenkebevilling som ikke har fulgt regelverket.

– Vi har sett eksempler på folk som tar med seg alkohol og tar seg til rette på uteserveringen på stengte utesteder. Hver og en av oss har et ansvar for å ta vare på flokken vår. Det gjør vi ved å følge råd og regler. Bare på den måten vi kan komme oss gjennom dette, og få bylivet og hverdagslivet tilbake til normalt. Vi må ta vare på hverandre ved å holde avstand, sier Johansen.

Uenig med byrådet

Nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre er uenig med byrådets forbud.

– Jeg synes byrådet i Oslo har håndtert den alvorlige situasjonen vi er i på en god måte, men dagens beslutning om å stenge alle serveringssteder som serverer alkohol fordi noen av dem bryter regelverket, er et feilgrep, sier Solberg til NTB.

Han mener det er urettferdig at alle steder må stenge og ber byrådet revurdere beslutningen.

– Det er svært viktig at Folkehelseinstituttets anbefalinger følges. Serveringssteder som bryter smittevernsreglene og for eksempel ikke overholder regelen om en meters avstand mellom gjestene bør derfor stenges på stedet, men serveringssteder som derimot følger reglene og opptrer ansvarlig må få være åpne. Det skal lønne seg å følge reglene, uttaler Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.