Danske Kåre Schultz blir en av de beste betalte i legemiddelbransjen, skriver farmasinettstedet FiercePharma, som melder at Schultz har godtatt å gå fra jobben i Lundbeck. Han har tidligere jobbet i legemiddelselskapet Novo Nordisk.

«Velkomstpakken» består av en årslønn på to millioner dollar og ytterligere 20 millioner i forskudd for å ta jobben. Med aksjer og alle bonuser inkludert, er avtalen verd opp mot 52 millioner dollar. Det tilsvarer rundt 410 millioner kroner. Ansettelsen ble gjort mandag.

– Hans globale erfaring og evne til å skape resultater gjør Kåre til den beste til å løfte Teva til en nytt nivå, sa styreleder Sol Barer i en uttalelse.

Den høye verdien kommer en måned etter at det ble kjent at Teva skal stenge 15 anlegg frem til 2018 og kutte 7000 ansatte for å spare penger. Innen utgangen av året skal selskapet også trekke seg ut av 45 land, melder samme nettsted.

I tillegg til et tøft marked, har Teva akkurat lagt bak seg et milliardforlik med amerikanske justismyndigheter, etter at de erkjente å ha betalt bestikkelser for å sikre økt salg i Russland, Ukraina og Mexico. Blant annet betalte de nærmere 570 millioner kroner til en russisk tjenestemann som sørget for økt salg av et legemiddel mot multippel sklerose i Russland.(Vilkår)

Denne suven er liten utenpå og stor inni
Skoda kommer med sin andre SUV, den lille, men likevel store Karoq.
00:48
Publisert: